Снимка: ОДМВР - РусеПовече от 140 кг марихуана за над 1

...
Снимка: ОДМВР - РусеПовече от 140 кг марихуана за над 1
Коментари Харесай

Полицаите намериха марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Снимка: ОДМВР - Русе

Повече от 140 кг марихуана за над 1 млн. лв. - по пазарни цени, е открита при спецоперация в Русенско. По случая са задържани девет души, заяви началникът на бранш " Противодействие на престъпната престъпност " в крайдунавския град Петър Ванев, написа Novini.bg.

Марихуаната е била отглеждана в халета в икономически двор в село Новград. На място са задържани седем души, а други двама, след съдействието на чиновници от основна дирекция " Национална полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-София, са арестувани в София.

" Изключително затворен цикъл на произвеждане. В една от постройките е имало спални и кухненски пространства и санитарни възли. Хората влизат и не излизат от там, с цел да не будят съмнение ", изясни Ванев.

Той разяснява, че няколко компании имат отношение към парцела.

При интервенцията са открити и над 1743 саксии с марихуана, конфискувани са четири автомобила, както и голям брой документи, сочещи към компании, свързани с покупки на части от оборудването. Също по този начин са открити огромен брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Ванев сподели още, че четирима от арестуваните към този момент са осъждани - един от мъжете има присъда за владеене на оръжие, а други трима - за опиати.

По думите му това е най-голямата оранжерия за марихуана, откривана до момента в района.

Работата по случая продължава. Предстои на арестуваните да бъдат повдигнати обвинявания. Към сегашния миг осем от тях са задържани с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Русе за период от 72 часа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР